Μενού
Καλάθι

Diesel DL5116-F 002

Diesel DL5116-F 002
Diesel DL5116-F 002
Diesel DL5116-F 002
Κορυφαίος κατασκευαστής
Diesel DL5116-F 002
Diesel DL5116-F 002
Diesel DL5116-F 002
Diesel DL5116-F 002
Η πρόταση μας για εσάς!
Μοντέλο
Αριθμός ΜοντέλουDiesel DL5116-F 002
Μέγεθος
Διάμετρος Φακού X Μήκος Γέφυρας53-16 150
Υλικό
Κοκκάλινο
Χρώμα
Μπλε002

Παρακαλούμε ολοκληρώστε την παραγγελία σας ή στείλτε την συνταγή σας στο info@optika-stayrakas.gr (ενδέχεται να χρειαστεί προκαταβολή σύμφωνα με τους όρους χρήσης).

Σε περίπτωση εκτέλεσης συνταγής ΕΟΠΥΥ μαζί με την παραγγελία σας, στείλτε μας τη συνταγή του γιατρού σας, προκειμένου προετοιμάσουμε και να σας αποστείλουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Shere: (ή SF ή SHP ) Ονομάζεται σφαίρα ή σφαίρωμα και όταν είναι (-) είναι ο βαθμός της μυωπίας σας, ενώ όταν είναι (+) είναι ο βαθμός της υπερμετρωπίας σας (ή της πρεσβυωπίας για κοντά)

Cyl: (ή Cylinder ή CYL) Ονομάζεται κύλινδρος και είναι ο βαθμός του αστιγματισμού σας. Έχει και αυτός πάντα κάποιο πρόσημο. Όταν είναι (-) αναφέρεται σε μυωπικό αστιγματισμό ενώ όταν είναι (+) αναφέρεται σε υπερμετρωπικό αστιγματισμό.

Αx: (ή Axis ή AX ) Ονομάζεται άξονας και είναι ο άξονας του αστιγματισμού, μετριέται σε μοίρες. Αναφέρεται στην διεύθυνση κατά την οποία πρέπει να τοποθετηθεί στο σκελετό ο αστιγματικός φακός.

DP: (Διακορική Απόσταση, Pupillary Distance ή DP ή PD ή Ecart ή Ecart Pupil ή Ecartman ή Ecart Pupillaire)Είναι η απόσταση σε χιλιοστά (mm) μεταξύ των κέντρων των δύο ματιών. Αυτή η μέτρηση χρειάζεται για την τοποθέτηση οφθαλμικών φακών στο σκελετό σας σύμφωνα με τη συνταγή σας. Συνήθως η μέτρηση αυτή είναι μεταξύ 48mm και 73mm. Οι πιο συνήθεις μετρήσεις είναι μεταξύ 58mm και 68mm. Η πιο απλή μέθοδος για τη μέτρηση της διακορικής απόστασης είναι να γίνει από τον οφθαλμίατρο ή από τον οπτικό. Όταν είστε στον οφθαλμίατρο για εξέταση ζητήστε του να μετρήσει και την διακορική σας απόσταση και να την αναγράψει στη συνταγή που θα σας δώσει. Είναι μια πάρα πολύ απλή μέτρηση που δεν χρειάζεται πάνω από 10 δευτερόλεπτα για να γίνει από κάποιον ειδικό. Αν δεν αναγράφεται στη συνταγή σας μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον οπτικό να σας κάνει αυτή την πολύ απλή μέτρηση.
Παράδειγμα μέτρησης Διακορικής Απόστασης


Δείκτης Διάθλασης (Δ.Δ.):Είναι το τεχνικό χαρακτηριστικό της ύλης που η αλλαγή του έχει σαν αποτέλεσμα την μεταβολή του πάχους των οφθαλμικών φακών. Ο δείκτης διάθλασης (δ.δ.) το παραδοσιακό οργανικό είναι περίπου 1,5. Όταν αυξάνεται ο δείκτης διάθλασης τόσο μειώνεται το πάχος του φακού (π.χ. φακοί με δείκτη διάθλασης 1,67 είναι λεπτότεροι φακούς με δείκτη διάθλασης 1,5).

  • Διαθεσιμότητα: Άμεσα διαθέσιμο
  • Μοντέλο: Diesel DL5116-F 002
  • Βάρος: 0.10κιλ
  • MPN: Diesel DL5116-F 002
33,99€

Διαθέσιμες Επιλογές

Δεξίος οφθαλμόςΑριστερός οφθαλμόςΔιακορική Απόσταση
Διοπτρίες Μυωπίας (-) ή Υπερμετρωπίας (+) Δεξί SPH Διοπτρίες Αστιγματισμού Δεξί CYL Άξονας Αστιγματισμού Δεξί AX Διοπτρίες Μυωπίας (-) ή Υπερμετρωπίας (+) Αριστερό SPH Διοπτρίες Αστιγματισμού Αριστερό CYL Άξονας Αστιγματισμού Αριστερό AX Διακορική Απόσταση PD